Stortingspresidenten var bøssebærer for TV-aksjonen i Drammen

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) stilte opp for årets TV-aksjon
Foto: Stortinget
Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) stilte opp for årets TV-aksjon og var søndag ettermiddag bøssebærer i sitt egen nabolag i Drammen.

Årets TV-aksjon, som er den 50. i rekken, går til Barnekreftforeningen. Ved 17-tiden var det kommet inn 47,7 millioner kroner. I Drammen deltok stortingspresident Masud Gharahkhani som vanlig selv med å gå med innsamlingsbøsse i nabolaget.

– Jeg har bare møtt positive og hyggelige folk som er engasjerte i denne dugnaden. Det er dyrtid om dagen, og mange sliter kanskje litt ekstra med økonomien. Men at så mange fortsatt åpner døra og gir til TV-aksjonen, er rørende og flott, sier Gharahkhani.

Før han ble heltidspolitiker, jobbet Ap-politikeren som radiograf på sykehus og møtte mange med kreft som ble sendt til undersøkelse.

– Man går aldri ubemerket fra å møte barn som står midt i kampen mot kreft. Derfor var det viktig for meg å stille opp for årets TV-aksjon. Annenhver dag blir et barn i Norge rammet av kreft, dette rammer altfor mange, sier Gharahkhani.

(©NTB)