Oslo rådhus åpner dørene for skolebarn på FN-dagen

I Oslo får nesten 1.000 skolebarn på tredje- og fjerde trinn en helt spesiell skoletime, i Rådhuset.
Foto: UN Photo/Mark Garten
Under FN-dagen i dag tar nærmere 1 000 tredje- og fjerdeklassinger turen til Oslo rådhus for å markere FN-dagen, hvor temaet er fred.

Nesten 1.000 elever fra forskjellige skoler i hovedstaden ta turen til rådhuset for å lære mer om hvorfor FN er viktig, ta del i spennende workshops med teater Leikhus, og bidra til en kunstutstilling om fred, ifølge en pressemelding.

Arrangementet vil by på alt fra musikk og BlimE-dansen, til besøk av både Fantorangen og FN-filuren.

Ordfører Anne Lindbo/varaordfører Julianne Ofstad vil ønske velkommen, sammen med FN-sambandets generalsekretær, Catharina Bu.

FN-flagget heises

Selv om Rådhushallen er stor har Osloskolene meldt seg på tre arrangementer i løpet av dagen – 9.00 til 9.45, 11.00 til 11.45, eller 13.00 til 13.45.

– Barn og unge er, bokstavelig talt, vår fremtid, understreker FN-sambandets leder, Catharina Bu.

– Vi synes det er flott at Oslo rådhus åpner dørene sine og «heiser FN-flagget» i sitt første arrangement på FN-dagen med oss. Det er kjempeviktig at barna også får anledning til å stille spørsmål om FNs rolle i å sikre fred og sikkerhet rundt om i verden, og dele sine syn på den verden de vil ha, legger hun til.

FN-dagen feires over hele landet, og det er ikke bare i Oslo og på Rådhuset at denne viktige dagen markeres. Barn, unge og eldre vil ta del i en rekke arrangementer rundt om i landet.