- Regjeringen vil skjerpe norskkrav for å få permanent opphold - 20.12.2024
- Holmestrand-skole får Benjaminprisen - 19.12.2024
- Snart blir det mer politi i Oslos gater - 18.12.2024
Årsaken er at utgiftene har økt mer enn inntektene de siste årene, skriver FriFagbevegelse.
Nedbemanningsprosessen ble startet i januar i år og skal etter planen være avsluttet før årsskiftet.
Årsverkene som fjernes, tas først og fremst fra støttefunksjoner ved hovedkontoret i Oslo. Det er totalt rundt 650 stillinger tilknyttet hovedkontoret og regionkontorene.
Flyktninghjelpen har ansatte i 40 land over hele verden. Landkontorene rundt i verden skal ikke rammes, men kuttene kan likevel få konsekvenser for innsatsen rettet mot mennesker på flukt, ifølge klubbleder Benedicte Bakkeskau.
– De kan ikke gjøre en god jobb ute i felt uten de «usynlige» støttespillerne på hovedkontoret og regionkontorene våre, sier hun.
Over flere år har det vært en stor økning i humanitære behov i verden, og Flyktninghjelpen har derfor trappet opp hjelpearbeidet for mennesker på flukt, opplyser assisterende generalsekretær Geir Olav Lisle til FriFagbevegelse.
Samtidig har driftskostnadene økt, blant annet på grunn av inflasjon og nedgang i støtte blant annet fra FNs høykommissær for flyktninger og fra Storbritannia.
Flyktninghjelpen skal ikke redusere arbeidet for mennesker i nød, understreker han.
– Strenge prioriteringer i administrasjonen og mer effektiv organisering av støttefunksjoner skal sikre effektiv og robust drift.