Tabbet seg ut med fårikål til muslimer

For å inkludere alle folkegrupper er alt kjøttet som serveres på Fårikålens dag slaktet på halal-vis.

Fastende Muslimer går nemlig glipp av den gratis matserveringen på grunn av faste. I disse dager markerer nemlig muslimer verden over Ramadan, i Norge kalt faste, noe som gjør at de ikke spiser før solen har gått ned. I og med at maten kun er gratis inntil klokka 15.00, betyr dette at fastende muslimer mister muligheten til et kostnadsfritt måltid med halalkjøtt tilbredt på helnorsk vis.

Kokk og informasjonskonsulent i Opplysningskontoret for kjøtt, Knut Munthe Olsen, mener måltidet som serveres torsdag aften er en rimelig afære uansett.
– Femti kroner per porsjon er det ikke noe å si på, mener han.
– Alt kjøttet vi serverer er halal-slaktet. Vi ønsker å inkludere alle i feiringen av Fårikålens dag, sier han til Østkantavisa.