- Hadia Tajik - 11.01.2007
Det har vært mye snakk om homofile muslimer etter en kronikk i Aftenposten om temaet. Som rådgiver for arbeids- og inkluderingsministeren – hva kan gjøres for minoritetshomofile?
Dette er en utrolig viktig problemstilling, og det er flott at det er en som velger å dele sin historie. Men vi må bite oss merke i at personen i kronikken ønsker å være anonym.
Vi er nødt til å skape økt bevissthet om temaet, og huske at vi ikke er ferdig med diskusjonen om homofiles plass i samfunnet generelt, uavhengig av bakgrunn.
Også mange etnisk norske homofile sliter. Jeg synes at alle uavhengig av bakgrunn kan bidra til å sette dette på dagsorden. Kampen er viktig, og jeg vil bidra i den grad jeg kan.
Hvorfor tok du jobben?
Jeg tok jobben fordi den inneholder alt det jeg håper en spennende jobb skal inneholde.
Den er interessant og jeg har dyktige kolleger. I tillegg er det et stort departement, som det skjer mye i. Jeg får muligheten til å være med og påvirke.
Hvilke utfordringer står det flerkulturelle Norge overfor i årene som kommer?
Oj, det er et stort tema. Jeg håper det flerkulturelle samfunnet behandles som flerkulturelt i sin helhet, det er ikke bare minoriteter som er flerkulturelle.
Det flerkulturelle er også del av det norske.
Det er viktig å inkludere majoriteten i disse spørsmålene.
Du er vel den første jenta med pakistansk bakgrunn som jobber i et norsk departement. Føler du selv at du har brutt en barriere?
Jeg filosoferer ikke så mye over det. Mitt fokus er å gjøre det beste jeg kan, og jeg vil bruke min bakgrunn for det den er verdt. Arbeids- og inkluderingsdepartementet er et stort departement, og inkludering er bare en del av mange saker i dette departementet.
Hvilke ambisjoner har du?
Det er et spørsmål jeg har veldig pragmatisk forhold til. Fremtiden får bringe det den bringer.
Du er for tida den yngste i ditt departement. Merker du det?
Jeg merker ikke alderspennet, men jeg vet at det er det. Det virker som en bevisst strategi.