Imamer og prester i Oslo møtes til fotballkamp lørdag 5. mai.
– Vi vil vise at tilhørighet til ulike kulturer og religioner ikke behøver å stå i veien for fellesskap, lek og moro, sier Den norske kirkes nasjonale dialogrådgiver Hans Erik Raustøl.
Selv om fotballkampen er ment som et integreringstiltak, understreker Raustøl at både prester og imamer kommer til å spille for å vinne.
– Vi er ikke så opptatt av å vinne eller tape diskusjoner. Men på fotballbanen vil det nok gå hardere for seg. Å tape en fotballkamp er ikke bra, sier Hans Erik Raustøl. Han inviterer tilskuere til å møte opp på lørdag kl 16.30 ved Caltexbanen mellom Munchmuseet og Tøyenbadet. På imamlaget stiller Senaid Kobilica som kaptein mens prestelaget ledes av prost Trond Bakkevig.
Raustøl driver prosjektet “Religionsmøte og menigheten ” i regi av Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, og er en av initiativtakerne til konferansen “Skulder ved skulder i Oslo” som arrangeres sammen med Det islamske forbundet.
Bakgrunnen for konferansen er at kristne og muslimer ofte settes opp mot hverandre på grunn av voldsepisoder i hovedstaden.
– Med dette arrangementet går vi sammen med de muslimske menighetene for å finne veier til å gjøre byen vi bor i enda bedre, sier Raustøl.
Flerkulturell fotball er et av temaene som tas opp på konferansen i forkant av fotballkampen. Andrè Paulsen fra Norges fotballforbund er invitert for å innlede om temaet og vil peke på fotballens potensiale for å utvikle et flerkulturelt Norge. Fotballforbundet har utviklet kursopplegget “Fotball for alle” som tar for seg dette. Ove Bevolden har erfaringer med å legge til rette for multikulturell barne- og ungdomsfotball på Holmlia, og vil dele av sine erfaringer.
Byrådsleder Erling Lae åpner konferansen som arrangeres på Elvebakken skole i Oslo. Laes tema er ”Hvorfor dialogarbeid er viktig for Oslo by”.