Metodene som ble brukt under pågripelsen av Eugene Obiora i Trondheim i fjor høst blir grundig gjennomgått i Politidirektoratet, skriver NRK.
Politidirektør Ingelin Killengreen tar saken veldig alvorlig og krever innsyn i detaljer rundt pågripelsen.
Hun understreker at halsgrepet ikke er noe man lærer ved Politihøgskolen. Det kan kun tas i bruk i nødverge.
Spesialenheten for politisaker henla saken 4. mai. De mener det var Eugene Obioras egen skyld at politiet brukte kvelertak på ham.
Likevel har spesialenheten stilt seg kritisk til flere av metodene politiet brukte da de arresterte Obiora. Sentralt er både halsgrepet, mageleie og måten Obiora ble transport til St. Olavs hospital på, skriver NRK.
Til tross for at flere politikere etterlyser en uavhengig gransking av Trondheimspolitiet, ser ikke Killingreen noe behov for dette nå.
Endrer rutiner etter Obiora-saken
Stasjonsjef ved Sentrum politistasjon Ove Sem, sier at politibetjentene har fått nye retningslinjer for hvordan de skal legge personer i mageleie.
– Vi har allerede lagt om det i den operative opplæringen, der er bruken av mageleie ved pågripelse endret i Sør-Trøndelag. Spesialenheten er klar på tidsbruken for blant annet mageleie, det er stilt spørsmål ved å bruke det over lang tid og det ser vi også på, sier Ove Sem til NRK.