- Flink til å bruke fastlegen - 09.02.2009
- Innvandrere oftere til legevakten - 27.01.2009
- Rørt over støtten - 10.12.2008
Til Drammens Tidende uttalte leder i Fosterhjemtjenesten i Buskerud og Vestfold, region sør, Maria Kiraly, at det etterlyses flere fosterhjem til de rundt 50 barn som sitter uten noe hjem.
– Vi trenger et mer variert tilbud rett og slett, sier Kiraly til Utrop.
Barnas beste
Teorien til etaten er at det i større grad enn nå burde være mulig å ha flere ulike familier i “fosterhjemsbanken”, slik at det finnes et brede grunnlag å vurdere barnets behov ut i fra.
–Er det så viktig å plassere barna i minoritetsfamilier?
– Vi tenker at det i utgangspunktet er viktig å finne fosterfamilier som kan ta vare på barnets egenart, kultur, språk og tilknytning til opprinnelseslandet.
Lignede i Oslo
I Oslo får Utrop opplyst at det også finnes en høy andel av barn med minoritetsbakgrunn som mangler fosterhjem.
– Det er vanskelig å finne fosterhjem til barn med minoritetsbakgrunn,
fordi det er alltid en manko med familier med innvandrerbakgrunn, sier leder for fosterhjemtjeneste i Oslo kommune, Bente Nederberg.
Vanskelig å få kontakt
Både Kiraly og Nederberg innrømmer at det er vanskelig å komme i kontakt med familier med innvandrerbakgrunn
– Det er for dårlig kunnskap om fosterhjem i mange innvandrermiljøer, og oppfordrer familier til å ta kontakt med oss ved barne- og familieetaten for å høre om hva driver med, sier Nederberg, som håper på større pågang i framtiden.
– Vi har hatt annonser i aviser men det har hjulpet lite, nå ser vi på muligheter om å oversette informasjon om fosterhjemtjeneste på forskjellige språk, slik at vi kan nå så mange som mulig, forteller Kiraly