- Flink til å bruke fastlegen - 09.02.2009
- Innvandrere oftere til legevakten - 27.01.2009
- Rørt over støtten - 10.12.2008
Som utrop.no tidligere har skrevet tok Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) saken opp på eget initiativ kort tid etter episoden for å vurdere om ambulansepersonellet og politiet brøt diskrimineringsloven da de forlot Farah hardt skadet i Sofienbergparken i fjor sommer.
– Ombudet mener det er grunn til å tro at etnisitet hadde betydning for den dårlige behandlingen Ali Farah fikk av ambulansepersonellet, sa fungerende likestillings- og diskrimineringsombud Ingeborg Grimsmo i en pressemelding.
En veldig bra følelse
– Det er en veldig veldig bra følelse å få medhold fra LDO. Dette viser at vi blir trodd, sier Kohinoor Nordberg til Utrop.
Nordberg mener konklusjonen til LDO ikke har noen umiddelbar praktisk betydning for familien, men at de har tenkt å jobbe videre med denne saken.
– Dette ga en slags tyngde til saken vår og det blir nå lettere å få til en rettssak, sier Nordberg.
Lært av det
– Vi tar rapporten fra LDO og dens konklusjon til etterretning, sier direktør for Prehospital divisjon ved Ullevål universitetssykehus, Arild Østergaard til Utrop.
Han forteller videre at sykehuset har lært av det som skjedde i fjor sommer og at de bruker alle rapporter fra alle instanser til å finne måter å forbedre seg på.
– Det som skjedde i parken i fjor sommer var og er uakseptabelt og vi skulle helst vært det foruten. Våre medarbeidere er dyktige og omsorgsfulle, og hendelsen i Sofienbergparken er ikke representativ for vårt personell, hevder Østergaard.
Han innrømmer likevel at det er nødvendig å lære av det som skjedde og jobbe videre for å forbedre seg.
– Uforståelig at de fortsetter
På tross av uttalelsene fra Østergaard mener Nordberg at det mest rettferdige hadde vært å inndra autorisasjonen til de to ambulansesjåførene som forlot samboeren skadet og blødende i parken.
– At de kan fortsette å jobbe er uforståelig og en hån mot FN som gang etter gang har kåret Norge som det beste land å bo i med et velfungerende helsevesen, sier Nordberg.
Hun mener dette er uheldig og en ukultur det burde jobbes mer med.
– Denne ukulturen er ikke lett å se. Men hadde dette vært et firma som var avhengig av sponsorer og den inntekten det medbringer, hadde dette ikke skjedd, for da hadde de tapt penger på en slik behandling, fortsetter Nordberg.
Østergaard vil ikke si noe om hva som eventuelt kommer til å skje med den ene sjåføren som ennå er oppført som ansatt ved Ullevål sykehus.