– Inkluderende program

Utrop fikk tak i frontfiguren i festivalen for noen kommentarer.

– Til å være første gang vi arrangerer dette synes jeg ting gikk veldig bra. Vi hadde et sterkt fokus på inkludering i programmet.

Tolv foreninger og organisasjoner fra både Asia, Afrika og Latin-Amerika var med å organisere folkefesten, som varte hele lørdagen og åpnet med en multikulturell parade opp Karl Johan. Deretter fortsatte arrangementet på Youngstorget i Oslo sentrum med konserter, danseoppvisninger, fremvisning av folkedrakter, teater, mat og enda mye mer.

Mangfold

De Leon er særlig fornøyd over at såpass mange ulike grupper var med og trakk lasset, både på og utenfor scenen:

– Vi hadde opptredener fra Latin-Amerika, Afrika, Kina og Midt-Østen. Selv ble jeg veldig glad over å se at kineserne, en gruppe som ellers går upåaktet hen, faktisk klarte å markere seg skikkelig, påpeker han overfor utrop.no.

MANGFOLD: Organisasjoner og publikum med mange ulike bakgrunner var tilstede.

Gir mersmak
Oslo har flere større festivaler spesielt tilrettelagt for byens minoritetsbefolkning. Likevel mener de Leon at det var veldig spesielt å være med på å arrangere.

– Forskjellen i forhold til andre festivaler var at såpass mange minoritetsorganisasjoner var med på å planleggingen og implementeringen av Eras. I løpet av de 29 årene jeg har bodd i Norge har jeg aldri sett så mye bredde og samarbeidsvilje på tvers av ulike grupper, sier han.

For hans del har Eras-festivalen gitt mersmak:

– Jeg synes dette er et bra tiltak som fremmer toveiskommunikasjonen mellom storsamfunnet og minoritetene, og som ikke minst viser en refleksjon av det virkelige mangfoldet i Oslo by. Jeg håper at flere melder seg på til neste års festival.

 
FARGESPRAKENDE: Fargerike drakter preget ERAS-festivalen.