- Sandra Borch anklager NRK for «etnisk gransking» - 04.11.2024
- Lanserer undervisningsmateriell om frivillighet - 04.11.2024
- Fra trange kår til forskerjobb - 04.11.2024
Et år har gått siden “ambulansesaken”, hvor norsk-somaliske Ali Farah ble overlatt til seg selv i Sofienbergparken. Erik Schjenken, en av ambulansesjåførene sto frem i en åtte siders reportasje i A-magasinet for en uke siden. I intervjuet innrømmer han at han og kollegen undervurderte Farahs kritiske tilstand. Schjenken vil mer enn gjerne møte Farah og hans samboer Kohinoor Nordberg, men samtidig benekter han fortsatt enhver kobling til handlingen som rasistisk motivert.
– Jeg er ingen rasist. At Farah mener det, gjør det vanskelig for meg å snakke med han. Jeg føler at han vil gi meg skylden for hele kolonitiden på 1800-tallet, og at jeg representerer hele den vestlige verden på et vis, uttalte han seg i dagens utgave av Klassekampen.
Bevisste vinklinger
I intervjuet med samme gir han også et kraftig spark til hvordan mediene har jobbet med saken. Han er sikker på at mediene har ødelagt, ikke bare for han, men også for Faran og samboeren hans.
– Kohinoor må ha fått traumer hun også. Først mannen i koma, så dette mediekjøret i et år etterpå. Hun har blitt hele Norges talsperson for offentlig diskriminering, påpeker han.