- Kvinne blir ikke siktet for undertøysprotest i Iran, ifølge myndighetene - 22.11.2024
- Forsvareren til Manshaus reagerer på tidsbruk - 21.11.2024
- Eksperter: Breivik er ikke psykisk syk - 21.11.2024
Kronprinsen ble tatt imot av representanter for Islamsk Råd Norge (IRN), Al-Noor-moskeen og Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog (H).
Det er snart to uker siden angrepet mot moskeen lørdag 10. august. Kronprinsen ble vist rundt i moskeen, der det er kulehull i veggene og blodflekker på teppet i bønnerommet fortsatt er synlig.
– Det som skjedde var utrolig dramatisk, så bare det å være til stede gjør veldig sterkt inntrykk, sa kronprinsen til NTB.
– Vi snakket om opplevelsen av det som har skjedd. De la vekt på tapet til familien som mistet en datter. De snakket også om hvordan vi sammen kan bygge et bra Norge i fremtiden, et samfunn hvor alle kan føle seg trygge, sa kronprinsen etterpå.
IRN trakk fram viktigheten av støtten fra kongehuset etter moskéangrepet.
– Vi setter stor pris på kronprinsens støtte og tilstedeværelse. Og vi setter ikke minst pris på dialogen vi har hatt med Slottet, som har vært helt fantastisk, sa styreleder Abdirahman Diriye i IRN.
– Terrorister, uansett hvilken hudfarge de har eller religion de tilhører, har ingen plass i samfunnet vårt, sa styrelederen.
Ordføreren bor selv på Eiksmarka i Bærum og har blitt sterkt preget av det som har skjedd.
– Det har jo vært helt uvirkelig, og at dette skulle skje hos oss var det ingen som kunne trodd. Samtidig har det vært mange gode mobiliseringer og motkrefter. Vi må slutte å si «de» og «oss». Alle vi som bor i Bærum er bæringer, uavhengig av religion og livssyn, sier Krog.
Senere på kvelden tok politiet seg til Manhaus-familiens bolig på Eiksmarka, hvor de fant Manshaus’ 17 år gamle stesøster Johanne Ihle-Hansen, død.
21-åringen er siktet for terror, samt for drapet på stesøsteren.