- Lag jalebi - 15.08.2015
- Lag meksikansk suppe med nachos - 21.05.2015
- Tragiske tradisjoner - 06.10.2014
Et bilde av Abid Raja ikledd bunad sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide har skapt reaksjoner blant nettdebattantene i IslamNets Facebook-sider. Blant bildebeskrivelsene og kommentarene står det skrevet at han “har null kunnskaper om islam og er heller ikke praktiserende”.
– I bildet er han på vei inn til slottet hos Hans Majestet Kong Harald, for å drikke champagne og kanskje danse litt tango med Hareide? Dette blir som å ha Aylar som taleperson for norsk-kristne. Alle dere som er lojale mot Abids handlinger er i samme kategori hos Allah. Spesielt når han setter foten ned for å bygge Allah hus i Tromsø, kommenterer en av debattantene.
Skal slås ned på
Leder for IslamNet, Fahad Qureshi, tar avstand fra kommentarene.
– Utrolig bra at Utrop sier ifra om slikt, for det må man slå hardt ned på. Jeg vet ikke hvem som har lagt ut bildet og skrevet teksten under, men det er veldig bra at jeg fikk beskjed, sier Qureshi.
Ifølge IslamNet er det ukjent hvem som publiserte bildet. Qureshi sier IslamNet jobber med å komme i dialog med folk som har slike holdninger.
– Vi mener at vi må konfrontere disse holdningene slik at vi kan møtes i dialog og få et bedre samfunn hvor vi forstår og respekterer hverandre, fortsetter Qureshi.
Forventet mer fra ledelsen
Advokat og Venstrepolitiker Abid Raja, forteller at han forventet mer fra ledelsen. Han mener hetsen kommer i sammenheng med hans nyutgitte bok.
– Enkelte sprer slike løgner på IslamNet godt hjulpet av ledelsen. Jeg håper studentene og tilhengerne av nettsiden selv innser dette og reagerer. Usle og nedrige svertekampanjer som dette nettstedet driver med taler i grunn for seg selv, sier Raja.
Fjernet hetsen
Nettsjikane kan oftest ha alvorlig innvirkning siden mobberen er anonym. Tekst og bilder sees på som sterke virkemidler, og derfor vil IslamNet sette en stopper for det hele.
– Jeg har administratorrettigheter på Facebook-siden og har fjernet bildet. Digital mobbing er noe vi ønsker å få slutt på, og derfor setter jeg pris på at jeg ble fortalte om dette tilfellet.
Ikke uvanlig
Medietilsynet forteller Utrop at det ikke er uvanlig å ta ut private konflikter på nettet, men i dette tilfellet er det vel mest sannsynlig at ytringen er basert på Rajas offentlige opptreden. Ifølge tilsynet er det ikke uvanlig å være ufin i anonyme kontekster der man ikke trenger stå ansvarlig for sine ytringer.
– Her er det imidlertid også uklart om avsender i dette tilfellet var anonym på Facebook. Om ytringene kan klassifiseres som mobbing eller anses som et innspill i en debatt rundt Rajas rolle, er i siste instans strengt tatt et juridisk spørsmål, skriver tilsynet i en e-post til utrop.no.