- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Facebook-posten, skrevet i etterkant av SIANs koranbrenning i Kristiansand, påpeker at begrensningene for ytringsfriheten finnes i loven.
– Man kan likevel si at ytringsfrihet er en forutsetning for demokrati – og nettopp derfor er det viktig at man henger om den. Det finnes noen gråsoner, og det er ikke bestandig like enkelt å si om det ene var innenfor, og det andre utenfor.
Ahmed viser til at det finnes enkeltindivider og organisasjoner som hverken er opptatt av toleranse eller respekt for andre.
– Gjennom hatefulle ord har SIAN og deres støttespillere forsøkt å provosere, men ikke fått ønsket respons. Derfor kommer ikke deres siste trekk som noen særlig overraskelse, tatt i betraktning hvor de blant annet henter sin inspirasjon fra. SIAN handlet med forsett, og vel vitende om at de gjennom brenningen av koranen ville krenke mange muslimer. Likevel gjorde de det. Å brenne koranen er en hån mot særlig norske muslimer, og det er noe vi fordømmer på det sterkeste.
Samtidig rettferdiggjør ikke dette gjensidig vold mot individer eller enkeltorganisasjoner, mener han.
– Å bli hånet, krenket og latterliggjort kan oppleves som både vondt og sårende. Likevel er det ingen unnskyldning for å ty til vold, ei heller å fremsette drapstrusler. Uansett. Derfor kan ikke de få motdemonstrantene som fysisk angrep verken forstås eller deres handlinger heller ikke aksepteres. Det som derimot er synd er at disse, med sin handling, på mange måter har gitt SIAN det de ville ha – rett og slett en bølge som de kan surfe lenge på.