I samarbeid med Antirasistisk-senter deltar også foreningen UngMuslim i ”TeaTime”-kampanjen, en kampanje hvor norske muslimer inviterer ikke-muslimer på te for å bli litt bedre kjent. Utrop var en av flere inviterte, hvor vi blant annet fikk omvisning i Rabita-moskéen.
Foreningen, som ble stiftet i 2008, har tidligere også hatt dialøgmøter med jødisk ungdom, i tillegg til valg- og karikaturstridsdebatt. I moskeen, som ligger i andre etasje møter vi norsk-algirske Djamel Selaihi, som viser oss måten man skal be på.
– For meg er bønn en form for trening, hvor formålet er å bli åndelig sterk, sier han.
Flerbruksfokus
Rabita er ikke bare moské, men også kultursenter, med islamskole og lokaler for forskjellige organisasjoner.
– Undervisningen går på norsk, siden folk kommer fra steder såpass forskjellige som Kurdistan, Somalia, Algerie og Pakistan.
Handler om å komme sammen
Styreleder i Ung Muslim, Mohammed Amarzguioui, sier at da Antirasistisk Senter tok kontakt med en del muslimske miljøer under lanseringsfasen av kampanjen var Ung Muslim veldig interessert i å bidra til dette..
– Vi har pleid å ha dialogmøter tidligere og tenkte dette ville passe inn veldig godt i forhold til det daglige arbeidet vårt.
Hvorfor akkurat te-symbolikken?
– Jeg vet ikke akkurat helt nøyaktig hvorfor, siden kampanjen er utarbeidet av Antirasistisk Senter i samarbeid med et reklamebyrå, men velger å tro at det er fordi te er noe som forbindes som veldig typisk for mange ikke-vestlige innvandrerkulturer.
Flott med islam-interesse
Amarzguioui sier det er viktig at folk viser nysjerrighet og stiller spørsmål om islam.
– Er det noe man lurer på så er det ikke annet enn riktig å spørre, så lenge man har en respektfylt tone. Grunnprinsippet for dialog er jo å møtes på like vilkår, uten fordommer og i åpenhet, føyer han til.
“Teselskapene” i seg selv bryter ikke fordommene, ifølge ham.
– De er bare et middel for å få folk til å møtes og snakke sammen, for å lede til større forståelse, sier Amarzguioui til utrop.no.