Thai-kvinnen, som er gift med en nordmann, har solid utdannelse og stor arbeidskapasitet. Hun tok en MBA i Houston i USA med gode karakterer etter å ha tatt bachelorgrad ved det anerkjente universitetet Chulalongkorn University i Bangkok. Her ble hun beste elev i sitt fakultet. En bachelorgrad i Public Relations og en MBA med gode resultater har likevel ikke vært nok for jobbene hun har søkt.
– I flere av søknadsprosessene opplevde jeg at jeg ble tatt inn på intervju for å fylle kvoten for fremmedkulturelle. Jeg vet det ikke sikkert, men jeg opplevde det slik, sier Larsen oppgitt, skriver sb.no.
Innkalt til 20 intervjuer
Etter å ha møtt sin norske ektemann og flyttet til Ballangen i Nordland, søkte de seg til Sandefjord, for å sikre barna plass i internasjonal skole, på Skagerak Primary School. Da begynte den omfattende søkeprosessen.
– Jeg brukte nærmere tre år på å søke jobber, nærmest som en fulltids stilling, sier Larsen med et tappert smil, og innrømmer at hun ble lei seg og oppgitt etter avslag på avslag.
Rådet til å skifte navn
Larsen jobbet en periode i Drammen som morsmålslærer i samfunnsfag, hvor hun møtte flere i samme situasjon.
– Noen har rådet meg til å skifte til norsk navn, men jeg mener mitt personnavn er min identitet, forklarer hun, og understreker at hun synes det er leit at fremmedkulturelle må oppleve at de blir tilsidesatt på grunn av feil navn, sier Larsen til sb.no.
Fikk fagkonsulentstilling
Hun har erfart skepsis til sin internasjonale bakgrunn, og stiller spørsmål ved integreringspolitikken.
– Jeg trodde det skulle bli lett å få jobb. En utdannelse fra universitet jeg har gått i Bangkok er ettertraktet av arbeidsgivere i Thailand. Det er også mange nordmenn og svenske studenter som reiser til USA for å ta MBA.
Først i møtet med bemanningsbyråene opplevde hun å bli engasjert inn i jobber som passet med hennes utdanning. Nå har hun fast jobb som fagkonsulent ved Skagerak Energi i Larvik.
– Jeg er veldig godt fornøyd med arbeidsplassen her, sier hun til sb.no.