Svært få kvinner og personer med innvandrerbakgrunn jobber i Brannvesenet. Nå skal det endres.
Latest posts by Claudio Castello (see all)
- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
En egen arbeidsgruppe har nemlig kartlagt status, beskrevet barrierer og kommet med forslag til tiltak for økt mangfold, skriver Sarpsborgs Avis.
Gruppens rapport, som er levert til Justisdepartementet, viser blant annet at kvinneandelen i norske brannvesen er på bare sju prosent, mens brannmenn med innvandrerbakgrunn bare utgjør 0,6 prosent av alle ansatte. Seks av ti brannvesen har verken planlagt eller gjennomført tiltak for å rekruttere kvinner og personer med innvandrerbakgrunn.
Større brannvesen og pilotkommuner
Organisering, rekruttering, fysiske krav og tradisjonelle holdninger er noen av barrierene arbeidsgruppen peker på som årsaker til enfoldet i brannmannsyrket.
Gruppen foreslår at det settes av prosjektmidler to-tre pilotkommuner som kan jobbe med å øke andelen kvinner og ansatte med ikke-norsk bakgrunn.
– Store brannvesen betyr større fagmiljø og rom for å bygge opp spesialkompetanse til å møte de stadig mer varierte oppgavene brannvesenet får. Igjen fører dette til at brannvesenet kan ivareta økt mangfold både når de gjelder kompetanse, kjønn og etnisitet, kommer det frem i rapporten, skriver Sarpsborgs Avis.