- Lag jollof rice - 27.05.2016
- – Hiv-positive kvinner skjuler sykdommen - 12.06.2012
- Enveisbillett til Stavanger – med hjelp fra mamma - 22.04.2012
Aden forteller at arbeidet mot undertrykking av kvinner i innvandrermiljøer er vanskelig og innrømmer at tiden med mye trusler og motstand har vært utfordrende.
– Jeg må ærlig innrømme at det har vært tungt. Men dette er noe jeg har tenkt gjennom, så det er ikke sånn at jeg angrer selv om noen truer meg. Jeg vet hvor tungt mange homofile med minoritetsbakgrunn har det. Jeg tenkte at en må være den første, noen må jo si det høyt at vi finnes. For meg er det å ha frihet helt avgjørende, jeg gjør hva som helst for frihet, sier Aden til Aftenbladet.no.
Trues også av kristne
Aden skal før ha møtt motstand fra det somaliske miljøet, men forteller til bladet at hun nå også får trusler fra sterkt religiøse kristne grupper. Hun viser til at dette har blitt verre etter at hun sto frem som lesbisk.
– Det har blitt ti ganger verre, fastslår hun.
Vanskelig felt
Likevel fortsetter forfatteren å skrive, og hun besøker nå forskjellige skoler med den nye boken sin «Det skal merkes at de gråter». Aden mottar prisen for å ha vært en modig varsler, ifølge YS- leder Tore Eugen Kvalheim.
– Amal Aden får prisen for sin modige innsats som varsler. Hun tør å kjempe mot tvang og undertrykkelse. Hun har tatt til orde for grunnleggende frigjøring, særlig for somaliske kvinner, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim.
Prisvinneren tar godt i mot prisen og nevner at det er et vanskelig felt å jobbe i.
– Og ikke bare for meg, men for mange som sliter i samme situasjon. Det er ikke lett å kjempe for likestilling i minoritetsmiljøene hvor det er så mye motstand, sier hun til Aftenbladet.no.