Ut mot religiøse ekstremister

Tar et oppgjør med ekstremismen: konvertitten Yousef Assidiq mener de fleste norske er moderate og står for demokratiske verdier. Han er sterkt kritisk til demonstrasjonen mot Norges krigføring i Afghanistan 20. januar, som han mener er kuppet av en ytterliggående gruppe.
Foto: Henrik Kreilisheim
Unge norske muslimer tar nå til motmæle mot ytterliggående krefter.

– Inshallah skal dette bli større, bedre og farligere enn karikaturdemonstrasjonene i 2010. Brødre som skal tale skal riste de vantro svinespiserne, og gjøre Stortinget om til “lilletinget”.

– Ikke noe i veien å ønske død for dem som er i krig med muslimer og islam. Akkurat som om en familiemedlem blir drept, så kan de etterlatte ønske drapsmannen død.

– La dem ta saken ut av sin kontekst, det skal ikke hjelpe dem med noe. Vi har ikke annet enn sverdet å tilby islams fiender. Måtte helvete vente på dem!

– Afghanistan-krigen handler om islam. Når en muslim dør i hendene på en kafir i denne verden, må en muslim vedkjenne seg sitt ansvar og trå til handlekraftig og kollektivt sammen med andre.

Slik er tonen i mange av de innsendte meldingene på Facebook- gruppen Norske soldater ut av Afghanistan. Siden hyller terrorister, det jubles over artikler som omhandler selvmord blant amerikanske soldater og meningsmotstandere blir omtalt som “vantro” og “frafallen”.

Nå har imidlertid enkelte norske muslimer gått hardt ut mot ekstremistene som står både bak Facebook-siden og demonstrasjonen som skal avholdes 20. januar utenfor Stortinget.

– Flesteparten av unge muslimer i Norge, som har et seriøst forhold til sin religion, tar avstand fra slike holdninger, sier 25-årige Waqas Sarwar til NRK.

Negativ mot ikke-muslimer

Han får støtte fra den norske islam-konvertitten Yousef Assidiq. Han kommer ikke til å møte opp på den planlagte markeringen utenfor Stortinget 20. januar.

– Gruppa hyller drap og har en negativ holdning til alle som ikke er muslimer, og derfor vil jeg ikke ha noe med dem å gjøre, sier 23-åringen til NRK.no.

Oppgitte over debatten

Både Assidiq og Sarwar var med på karikaturdemonstrasjonen i 2010, men tok sterk avstand fra Mohyeldeen Mohammeds beryktede appell på Universitetsplassen, hvor han advarte mot “et 11. september på norsk jord”.

Begge er nå redde for at en liten gruppe ekstremister igjen skal kuppe den offentlige debatten om islam i Norge. Samtidig har de også fått nok av at religionen deres blir definert av radikale islamister på den ene siden, og fastlåste islam-kritikere på den andre.
– Vi har ikke kommet for å innføre en sharia-stat i Norge, og nordmenn er ikke islams fiender, sier Sarwar og smiler oppgitt.