Etter mer enn åtte år i Norge utvides konseptet til Leadership Foundation i Danmark.
Latest posts by Claudio Castello (see all)
- Sakprosa-Brage til Ayesha Wolasmal - 23.11.2024
- Zahid får stipend fra Vestland fylkeskommune - 22.11.2024
- The War That Must Never Be Fought - 22.11.2024
Top 10, et kombinert synliggjørings- og kunnskapsutviklingsprosjekt rettet mot førstegenerasjonsinnvandrere starter opp med en egen dansk avdeling. Initiativtaker Lisa Cooper (bildet), leder i Leadership Foundation, har i alle disse årene jobbet med å fremme mangfold som ressurs for den enkelte, samfunnet og blant bedriftene.
Til utrop.no forteller Cooper at det hele startet når tre høytutdannede danske kvinner med flerkulturell bakgrunn kontaktet henne etter å ha lest om prosjektet i Norge.
– Vi ser at tankesettet i Danmark er veldig Norge, og det samme behovet for at de gode historier som fremmer innvandringskompetansen fremmes, sier Cooper.
Formålet det samme
Etter det Utrop erfarer vil Top 10-logoen, presentasjonsform og arbeidsmetode være det samme.
– Forskjellen er at dette skal tilpasses til dansk språk og virkelighet, legger hun til.
Hva ønsker dere å oppnå konkret med en dansk avdeling?
– Formålet blir det samme som i Norge, fremme “annerledeskompetansen”, sørge for god kommunikasjon mellom referansepersonene, bedriftene og intergreringsmyndigheter, ha kåringer og drive med forskning som kan gi gode løsninger på feltet. Jeg gleder meg personlig til å se disse tre kvinnene i det de kommer i gang med å finne gode flerkulturelle danske kandidater.
God timing
Cooper synes at behovet for å fremme mangfoldskompetanse blant minoritetsdansker har vært stort.
– Utifra det har sett og lest så virker det som om situasjonen var ganske strevsom under den tidligere regjeringen, med fokus på rigide regler på innvandring og integrering, og strenge språkkrav. I det hele tatt har det vært ganske slitsomt å være innvandrer og utlending i Danmark.
I høst fikk imidlertid danskene valgt inn en ny sosialdemokratisk regjering, ledet av Helle Thorning-Schmidt. Cooper aner nye muligheter på spørsmålet om mangfoldskompetansen etter dette politiske skiftet i landet.
– For meg ser det ut som om denne nye regjeringen tar dette mere på alvor. Timingen for å starte opp med Top 10 i Danmark kan ihvertfall ikke sies å ha vært bedre, avrunder hun.