- Stor interesse for tilskuddsordninger på kulturfeltet - 05.11.2024
- Sandra Borch anklager NRK for «etnisk gransking» - 04.11.2024
- Lanserer undervisningsmateriell om frivillighet - 04.11.2024
Ifølge Kornmo velges leder og styre ved hver årsmøte i februar. Resten av styret blir Sylo Taraku som nestleder. Shakeel Rehman, Walid Al-Kubaisi, Azin Tatadsjini, Per Elvestuen, Nefise Özkal Lorentzen, Ronnie Johanson er nye styremedlemmer. Shankar Narayan og Ingalill Sandal kommer inn som varamedlemmer.
– Jeg har følelsen at det nye styret vil bringe nye stemmer og synspunkter inn i organisasjonen, sier Kornmo til utrop.no.
Ny virksomhetsplan
Til det nye virksomhetsåret har LIM laget en virksomhetsplan som skal gjøre organisasjonen til en aktiv og konstruktiv aktør i integreringsdebatten.
– I tiden fremover skal mye av LIMs arbeide dreie seg om Stortingets integreringsmelding som kommer ut i løpet av 2012. I mitt syn er vi best tjent med en debatt og politikkutforming basert på flest mulige og varierte minoritetsstemmer. Her er det viktig å ta hensyn til at minoritetsbefolkningen består av ulike individer med forskjellige behov, og at folk ikke skal skjæres over samme kam, påpeker hun.
Nyordningen som gir direkte støtte til nasjonale ressurser på integreringsfeltet, gjør informasjonsmedarbeider skal ansettes, ifølge henne.
– Særlig i forhold til arbeidet med arrangementer og daglig kontakt med relaterte politikere ser vi behovet.
Vil inkludere flere
Er det etterhvert ønskelig å ha med flere i styret fra alle kulturområder?
– Vi ser alltids etter folk som er engasjerte og rekrutterer ikke spesielt etter en bestemt bakgrunn. Som alle organisasjoner som er nye og får førstegangsmidler så er det visse utfordringer knyttet til kapasitet og tid. Som oftest er det de som lettest kommer i kontakt med oss, og som vi ser på som mest engasjerte, som blir med i styret. Enn så lenge så trives vi med ettårsmodellen, men det hører med til at vi har planer om å øke i antall ansatte og omfang.