Et stort antall etiopiske gjestearbeidere og deres familier er siden mars kastet ut av Jemen, for deretter å bli pågrepet og fengslet i Saudi-Arabia.
Houthi-opprørerne, som kontrollerer den nordlige delen av Jemen, skysset angivelig etiopierne til grensa av frykt for at de bidro til å spre koronaviruset.
På saudiarabisk side ble de pågrepet av sikkerhetsstyrker, fratatt alle eiendeler og i enkelte tilfeller også slått og mishandlet. De fleste endte deretter i fengsler i Jizan, Jeddah og Mekka.
Innesperret i skitne celler, omgitt av sykdom og død, er situasjonen nå så ille at flere forsøker å ta livet sitt, forteller hun.
– Gravide kvinner, babyer og små barn holdes også under disse forholdene, og tre innsatte vi har snakket med fortalte at de kjente til barn som døde, sier Forestier.
Noen forteller at de har blitt lenket sammen med andre innsatte, andre forteller at de holdes innesperret i de overfylte cellene 24 timer i døgnet. Noen av cellene huser opptil 350 innsatte og de må gjøre fra seg på gulvet.
– Det er et helvete. Jeg har aldri opplevd noe slikt. Det finnes ikke toaletter. Vi urinerer på gulvet, rett ved der vi sover, forteller en 26 år gammel etiopier til Amnesty.
De umenneskelige forholdene gjør at mange får hudsykdommer, diaré og gulfeber, og noen er så svake at de må bæres av andre.
Amnesty konkluderer med at minst tre etiopiere har mistet livet i saudiarabisk fangenskap, men ubekreftede meldinger og de ulevelige forholdene tyder på at tallet kan være langt høyere.
Amnesty ber også Etiopias regjering om straks å hente hjem gjestearbeiderne, og ber landet legge press på Saudi-Arabia for å bedre forholdene de holdes under.
Etiopiske diplomater har ifølge innsatte fått besøke fengslene, men myndighetene i Etiopia har ennå ikke hentet hjem noen og skylder på manglende karanteneplasser under koronapandemien.
– Dersom karanteneplass er en hindring, må andre land og givere støtte Etiopia for å sikre at migrantene snarest mulig slipper ut av disse helveteslignende forholdene, sier Marie Forestier.
– Ingenting, heller ikke en pandemi, kan rettferdiggjøre slike overgrep mot tusenvis av mennesker, sier hun.
Houthi-opprørerne i Jemen har vært under angrep fra en saudiledet koalisjon siden våren 2015. Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED) anslår at over 100.000 mennesker er drept og sykehus, skoler, vannverk og annen infrastruktur er bombet i grus.
4 millioner mennesker er drevet på flukt i krigen, og en stor del av landets 20 millioner innbyggere er avhengig av nødhjelp for å overleve. FN beskriver Jemen som vår tids verste humanitære katastrofe.