Blitz avviser terrorkobling

BLITZ: Støttekonserten holdes på Blitz-huset i kveld. Foto: Richard Gould
Foto: Richard Gould
33-åringen som konverterte til islam og er mistenkt for å ha drevet med terrortrening i Jemen har aldri vært aktiv i Blitz-miljøet, hevder organisasjonen på sin hjemmeside.

Tidligere har Dagbladet skrevet om den etnisk norske konvertitten, hvor det fastslås blant annet at han skal ha hatt tilhold i ulike radikale miljøer på venstresiden.

Ifølge avisen skulle 33-åringen ha tidligere vært aktiv i Blitz i ungdomstiden, før han senere som voksen giftet med en diplomatdatter fra et nord-afrikansk land og endret livsførsel totalt.

– Han kuttet kontakt med alle de gamle vennene etter at han ble radikal, sier en tidligere venn til Dagbladet.

Avkrefter

Nå går Blitz ut på sin egen hjemmeside og avviser enhver kobling til den terrormistenkte konvertitten. Ifølge gruppen har man ikke for vane å gi folk et ”blitz-stempel”, unntatt når folk betaler seg inn på arrangementer. 

– Ryktene om denne personen avkreftes herved. Personen har ikke vært aktiv i den politiske, sosiale, kulturelle eller musikalske scena på Blitz-huset. Om han er en av alle de tusener av menneskene som gjennom årene stikker innom huset, kommer på konserter eller går på demonstrasjoner Blitz deltar i, har han ikke gjort seg så bemerka at noen husker ham herfra, skriver gruppen på sin hjemmeside