- Stor interesse for tilskuddsordninger på kulturfeltet - 05.11.2024
- Sandra Borch anklager NRK for «etnisk gransking» - 04.11.2024
- Lanserer undervisningsmateriell om frivillighet - 04.11.2024
I forslaget som Johansen og Reymert (bildet) har sendt fram til behandling i Oslo bystyre, foreslås det også at byrådet utreder og fremmer sak for bystyret om hvilke palestinske byer eller kommuner som kan være aktuelle og formen for et slikt samarbeid.
– I over 40 år er palestinerne blitt fratatt muligheten til å leve et verdig liv. Vestbreddens mur og blokaden av Gaza ødelegger palestinernes økonomi, hindrer forsyninger av mat og medisiner, og skaper fattigdom og fortvilelse. Å knytte nærmere vennskapsbånd mellom Oslo og en palestinsk by er en klok solidaritetshandling, skriver Johansen på bloggen sin.
Han viser også at andre norske byer har knyttet lignende kontakter.
– Noen eksempler er Sarpsborg, som er vennskapsby med Betlehem og Trondheim, som også har knyttet vennskapsbånd med Ramallah. Stavanger ble vennskapsby med Nablus i 1996 og Tromsø ble vennskapsby med Gaza City.
Kan komme norsk-palestinere til gode
I bloggen påpeker han også at en vennskapsavtale kan komme palestinere i Oslo og norske Palestina-venner til gode.
– I Oslo bor det mange palestinere og mange av Oslos innbyggere er svært engasjert i Palestina. Gjennom å etablere kontakt og samarbeid mellom Oslo kommune og en kommune i Palestina kan også kommunen bidra til solidaritet og forståelse for et folk som er okkupert og trenger støtte, skriver han på ivarjohansen.no.