- Fritidsklubb på Holmlia får julegave fra Oslo-byrådet - 23.12.2024
- Regjeringen vil skjerpe norskkrav for å få permanent opphold - 20.12.2024
- Holmestrand-skole får Benjaminprisen - 19.12.2024
Tusenvis har allerede demonstrert i Pakistan, Libanon og i Palestina.
I Pakistans hovedstad Islamabad førte en demonstrasjon til voldelige sammenstøt da rundt 2.000 personer forsøkte å marsjere mot den franske ambassaden.
Politiet avfyrte tåregass og slo demonstranter med batonger. Flere demonstranter er skadd etter sammenstøtet, og myndighetene har satt ut ekstra sikkerhetsstyrker for å beskytte den franske ambassaden.
En figur som skulle forestille Macron, ble slått med sko, hengt fra en bro og satt fyr på. Brenning av Macron-figurer har skjedd ved flere av demonstrasjonene også andre steder i verden.
De fleste av demonstrasjonene i landet er organisert av politiske islamister.
I Jerusalem samlet hundrevis av palestinere seg utenfor al-Aqsa-moskeen og ropte:
– Vi ofrer våre sjeler og vårt blod for vår profet Muhammed.
Det var mindre sammenstøt mellom ungdommer og israelsk politi da de forlot det hellige stedet i retning gamlebyen. Tre personer ble pågrepet.
Det har også vært demonstrasjoner i Afghanistan og i Bangladesh’ hovedstad Dhaka, der rundt 50.000 demonstranter demonstrerte.
Det er ventet en demonstrasjon i Senegals hovedstad Dakar senere fredag.
President Recep Tayyip Erdogan i Tyrkia er blant verdenslederne som har vært krassest mot Macron, som har forsvart karikaturene på ytringsfrihetsgrunnlag. Erdogan er provosert over det han anser som franske myndigheters antimuslimske holdninger.
Karikaturene ble nylig publisert på nytt av det franske satiriske magasinet Charlie Hebdo for å markere at rettssaken etter det dødelige angrepet i 2015 hadde begynt. Mange muslimer anser bilder av profeten som blasfemisk.
Franske myndigheter mener de er rammet av en rekke av angrep fra islamistiske ekstremister. Senest torsdag skjedde et knivangrep i Nice, hvor tre personer ble drept, som etterforskes som terror.