- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Forslaget ble tidligere i sommer lagt frem av SV-politikerne Ingvild Reymert og Ivar Johansen, og fikk støtte av organisasjonen Vennskap Nord-Sør.
Nå kan imidlertid flertallet i bystyrets finanskomite (Ap, H, Fr.P og V) setter tommelen ned, og henviser til at økt internasjonalt vennskapssamarbeid ikke er en riktig prioritering.
– Flertallet viser til at det er mange byer i Norge som har sterke vennskapsbytradisjoner, men Oslo er ikke en av disse. De senere årene har Oslo kommune vært tilbakeholden med å inngå nye avtaler om vennskapsbysamarbeid og har takket nei til de forespørslene som har kommet de siste årene, heter det i uttalelsen fra bystyrets sekretariat.
Uheldig stillingstagen
Bystyreflertallet mener hovedhensikten for Oslo kommune med å inngå vennskapsbyavtale må være gjensidige fordeler av en slik vennskapsbystatus.
– Vennskapsbyavtaler innebærer utveksling av kultur, kunnskap, demokrati utvikling og næringsutvikling. Det å inngå vennskapsbyavtale med byer som har ustabilt styresett og er midtpunkt for en regional konflikt kan tolkes som å ta stilling til en konflikt. Forslaget tas derfor ikke til følge, heter det videre i uttalelsen.
Forslaget sluttbehandles i bystyret 24. oktober.