Det skriver Avisa Oslo.
Flere partier hadde fremmet et forslag om å reversere utkastelsen, og la familien flytte tilbake i leiligheten.
Foran onsdagens bystyremøte var det klart at byrådet ikke ville snu i saken, men likevel hjelpe familien noe.
Byrådspartiene Ap, SV og MDG var blant annet enige om å støtte disse forslagene:
Å kontakte bydelen for å forsikre seg om at familien får vurdert muligheten for startlån på nytt, gjøre en generell vurdering av inntektsgrensene og rutiner for utkastelse, og vurdere midlertidig stans i utkastelser av barnefamilier så lenge koronapandemien pågår.
Dette forslaget fikk flertall.
– Denne familien er ikke unik. Hvert år er det 172 utkastelser fra kommunale boliger, sier gruppeleder i Høyre, Anne Haabeth Rygg.
Saken om familien på sju som er kastet ut av en kommunal leilighet i Oslo, har skapt stort engasjement denne helgen. Bakgrunnen for at familien ikke lenger kunne bo i en kommunal bolig, er at familiefaren har tjent 15.000 kroner mer enn grensen for å ha rett på slik bolig. Det var TV 2 som først omtalte saken.
– Jeg reagerer sterkt på at lokaldemokratiet overkjøres i denne saken og mener at bydelene må stå fritt til å bestemme dette selv. Det er de som har ansvaret for tildeling av kommunale boliger, sier Sandkjær til NTB.
Partiet hennes, sammen med Rødt, Venstre og KrF fremmet forslaget om at utkastelsen av barnefamilien skal oppheves inntil en gjennomgang av regelverket for kommunale boliger er gjennomført.
Bydel Gamle Oslo har registrert 3.000 vanskeligstilte husstander som enten har kommunale boliger eller får bostøtte for å leie privat. 46 husstander står i kø for å få kommunal bolig i bydelen, 16 av dem er barnefamilier, skriver VG.