- Ileni kan få årets Frivillighetspris - 21.11.2024
- Canada hevder å ha avverget iransk drapsplan mot eksminister - 20.11.2024
- Norsk-pakistansk Oslo-jente finalist i Barnas Tale - 20.11.2024
I innlegget sitt fremhever Aydar (bildet) hijabdebatten som en lynavleder for de virkelige problemene i samfunnet.
– Hvor mange kvinner er det som bruker hijab som har bedt om å bli politi? Er det virkelig det som står i veien for et sekulær stat? Hvorfor angriper ikke SU korset på politiuniformen i stedet? Dette handler ikke om sekularisme alene. Hvis Andreas Halse er så innmari tøff og sekulærist, hvorfor foreslår han ikke å fjerne korset på flagget?
Spiller på fordommer
Hun mener Halse også “spiller på fordommer om minoriteter som ikke stemmer”.
– Å bli vant til et nytt samfunn krever litt, og de aller fleste jobber hardt for få det til. Det aller meste av toleranse som ytres er riktig og rimelig, og i et klima der det er mye fiendtlighet overfor særlig muslimer, er det viktig at vi som er opptatt av felleskap ikke bruker en retorikk som svekker det.
– I den offentlige debatten har norsk høyreside skyvet minoritetskvinner foran seg og brukt kvinnen som et verktøy for å skåre politisk. Halse tar debatten på høyresidens premisser. Han bør tenke på hvem det er som har definert dette til å være en viktig debatt og hvem som tjener på at det blir det.
Vil fortsette samarbeid
Aydar presiserer også i innlegget at SU “ikke er hennes fiende”.
– Vi har vært mot vikarbyrådirektivet sammen, krevd sosial boligpolitikk, jobbet mot rasisme og merket retusjert reklame.
– Jeg vil fortsette å stå med SU mot høyresiden. Da må Andreas legge fra seg høyresidens retorikk når han snakker om minoriteter. For sammen med SU har vi jobbet for at folk ikke sparker nedover, men oppover, legger hun til.
Les hele innlegget her.