- Vil hjelpe landet hun vokste opp i - 12.07.2018
- Smilende og skeiv - 15.04.2016
- Igangsetteren - 22.03.2015
31 prosent svarer de er mot et slikt forbud, mens resten har ikke gjort seg noen mening, skriver avisen.
Justisminister Grete Faremo fortalte i helgen at den rødgrønne regjeringen vil gå inn for å endre politivedtakene slik at tigging kan forbys i visse områder og på visse tidspunktrer dersom det er “ordensmessige grunner” til det.
Fremskrittspartiet, Høyre og Senterpartiet er de som er for dette forbudet. Blant velgerne er 76 prosent fra Fremsakritspartiet og 72 prosent fra Høyre for forbudet. Den laveste oppslutningen finner vi blant SV-velgerne, der kun 24 prosent vil forby tigging.
Lønseth protesterer
– Tigging er i det omfanget vi ser enkelte steder nå er et uønsket fenomen og jeg skjønner at mange vil forby det. sier Pål K. Lønseth, statssekretær i Justisdepertamentet.
Likevel mener han at et forbud ikke er noen god løsning først og fremst fordi man ikke bør forby utslag av sosial nød og fordi et forbud vil være ressurskrevende å håndheve.
SV vil ikke lytte til flertallet
– Dette er et moralsk spørsmål, og politikere må vise moralsk ledelse. Dette handler om fattige mennesker, og da må det sosialpolitiske tiltak til. Folk får det ikke bedre ved at vi nekter dem den siste muligheten de har for å livnære seg, sier SVs Akhtar Chaudry som er partiets justispolitiske talsperson avviser å endre politikk som følge av at et flertall av norske velgere vil ha et forbud.
Han mener løsningen er å gi tiggerne basisfasilietene som vi andre tar for gitt.
– En dusj en kopp kaffe og et sted å sove. Når vi har gjort det løser vi ogaå det andre problemet nemlig å fjerne rot, søppel og skitt fra offentlige steder hvor de overnatter.