- Ileni kan få årets Frivillighetspris - 21.11.2024
- Canada hevder å ha avverget iransk drapsplan mot eksminister - 20.11.2024
- Norsk-pakistansk Oslo-jente finalist i Barnas Tale - 20.11.2024
Klokken 20.00 på kvelden åpnet dørene, etter at et håndverkerfirma holdt på med utbedringer i tre måneder i moskéen og underetasjene som ligger i et bygg i nærheten bare et steinkast unna Vålerenga kirke.
For Minhajs trofaste moskegjengere har det vært tre måneder med utsatt fredagsbønn, eller hvor de har måttet gå til andre moskéer.
– Vi har lenge hatt behov for en fungerende moské og våre kontor- og foreningslokaler. Siden vi har flere underavdelinger og mye møtevirksomhet har vi måttet finne mange midlertidige løsninger, noe som ikke har vært helt 100 prosent optimalt. Men ting har stort sett gått greit, sier Aroba Ahmad i Minhaj Konfliktråd til utrop.no.
Hemmeligheten bak prosjektet har vært å holde på etasjevis.
– Vi har nå gjort betraktelige utbedringer som sikrer oss en velfungerende møteplass, og som egentlig var helt nødvendige, legger hun til.
Håndverkere og egendugnad
For å få oppussingen ferdig fortest mulig tok man kontakt med et lokalt oppussingsfirma. Rydding og rengjøring har menigheten tatt på dugnad.
– Hemmeligheten bak prosjektet har vært å holde på etasjevis. Hadde vi tatt alle etasjene samtidig så hadde nok hele virksomheten vår stoppet opp.
Nå er tremånedersperioden med utsatt og amputert fredagsbønn over.
– Som oftest har det vært en liten kjerne av Minhaj-folk som har hatt bønn i underetasjene. Nå gleder vi oss til å kunne ha hele menigheten tilbake på plass, og til å gå over til vanlig aktivitetsnivå, forsikrer hun.
Tre millioner tilsammen
Bygget på Galgeberg, som ligger bokstavelig talt et steinkast unna Vålerenga kirke, og som Minhaj-ul-Quran kjøpte for åtte år siden, har kostet tilsammen tre millioner å pusse opp.
– Noe av pengene til oppussingen ble tatt opp i lån, mens resten kommer fra menighetsmedlemmens lommer. Vi er særlig fornøyd med teppene og det nye installerte lydsystemet. Når det gjelder det nye marmoret og treverket er alt hentet fra Tyrkia, forteller talsmann for Minhaj-menighetene, Mohammad Abu Bakar Al-Siddiq.
Menigheten var også en av de første i Norge til å gi kvinner adgang, slik at de også kunne ha muligheten til å be i moskeen.
– Sepparat bønn henger sammen som en kombinasjon av religiøs praksis og gammel kultur. Vi i Minhaj var blant de første til å oppfordre til fellesbønn, forteller leder i Minhaj konfliktråd, Iftakhar Ahmed.
Bygget har tilsammen tre etasjer, som skal huse alle aktiviteter.
– Vi gleder oss selvsagt til nyåpning. Både skolen, moskéen og kvinneforumet ser frem til å komme i gang med sine aktiviteter i de nye lokalene, legger han til.