Innlegget var i går likt over 118 000 ganger, og har tusenvis av kommentarer – både støtteerklæringer og historier fra folk som forteller om sine erfaringer med hijab.
Overveldende respons
– Det har vært overveldende respons. Jeg synes det er viktig å få frem at det finnes flere gode mennesker enn det gjør hatefulle. Når man som minoritet ser på media og uttalelser fra politikere kan man sitte igjen med et bilde av at alle hater deg og er i mot deg, sier hun til Melk & Honning.
Mohamed forteller til motemagasinet at hun skrev innlegget for å vise muslimske kvinner at det er langt flere som støtter deres frihet til å velge.
Forbyr burkini
Melk & Honning melder at senatet i Frankrike vil også forby muslimske mødre med hijab å delta på skoleturer og -aktiviteter sammen med barna sine, samt forby bruk av burkini i offentlige svømmehaller og bassenger.
Den norske modellen sier hun er lei av at politikere vedtar lover som påvirker minoritetsgrupper, særlig kvinner, uten å gi dem muligheten til å bli hørt:
– Vi blir stadig stigmatisert og overkjørt både i politikken, storsamfunnet generelt og innad i miljøene våre. Stemmene våre blir tiet og undertrykkelsen er fra flere hold, sier Rawdah Mohamed til Melk & Honning.
Verre enn mobbingen
– Kvinnekroppen blir igjen brukt som en brikke i det politiske spillet – enten det er livmoren vår eller bekledningen vår.
I Instagramteksten til bildet deler Rawdah Mohamed en historie fra da hun selv var liten med sine 113 000 Instagram-følgere:
– Da jeg var åtte år ble jeg innkalt til et møte med lærerne mine. De diskuterte måter å få slutt på mobbingen jeg ble utsatt for av klassekameratene mine. Løsningen deres var at jeg ikke skulle ha hijab på skolen. Å sitte i et rom fullt av voksne som diskuterte kroppen min og hva jeg kunne og ikke kunne ha på meg som ung jente, etterlot mer arr enn mobbingen i seg selv.