- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Siden sommeren 2012 har Qureshi stanset vilt fremmede, bedt dem fortelle om sine livserfaringer og om å få ta et bilde. Bildene har endt opp på siden Humans of Oslo på Facebook, som Qureshi opprettet for å vise Oslos mangfold fra en positiv side.
I løpet av et helt år har Qureshi fotografert og intervjuet over 750 personer. Alle forskjellige, alle unike. Et utvalg av bildene stilles ut på Galleri IKM, og utstillingen varer frem til 20. oktober.
Inspirasjonen har hun blant annet hentet fra siden Humans of New York og fra hendelser her hjemme. Etter 22. juli-angrepene la initiativtageren fra seg pennen og ønsket ikke lenger å delta i integreringsdebattene. Hun ville heller ta opp kameraet sitt og grave dypere og bli kjent med menneskene hun delte trikken, gatene og butikkene med.
Iffit Qureshi viser et mangfoldig spekter av mennesker i Oslo.
– Humans of Oslo skal handle om mennesker, ikke om stereotyper, uttalte hun før lanseringen av utstillingen.
Facebook-suksess
Under første dag kom det over 200 hundre besøkende på utstillingen. Også på nett går det på skinner for Humans of Oslo. Nettprosjektet, som på Facebook beskrives som en kjærlighetserklæring til hovedstaden, ble opprettet i august 2012, og har til nå over 8000 likes.
Initiativet har også fått oppmerksomhet fra Oslo-politiet, og flere av bildene vises også samtidig på Politihuset.
– Iffit Qureshi viser et mangfoldig spekter av mennesker i Oslo. Vi ser individene i byen og hører deres historier. Vi blir også kjent med med Oslos befolkning gjennom hennes fotografier, uttalte IKM-leder Daniella van Dijk-Wenneberg