Problemet er både på individnivå og utover det. Men det kan likevel ikke slås fast som «institusjonell rasisme», heter det i rapporten.
Flere medlemmer av partiet har i flere år blitt beskyldt for antimuslimske holdninger, blant dem statsminister Boris Johnson.
Siden 2015 har det kommet «en haug» med diskrimineringsklager om antimuslimske holdninger mot Det konservative partiet.
Av 1.418 klager relatert til 727 hendelser, dreide mer enn to tredjedeler seg om antimuslimske holdninger. Disse ble behandlet på linje med andre diskrimineringsklager partiet fikk.
Etter å ha sett rapporten beklager Johnson for det han skrev i 2018 «hvis det virket støtende». Han legger til at han ikke vil bruke noe av det «støtende språket han brukte i avisspalten i 2018» nå som han er statsminister.
Også partimedlem Zac Goldsmith, som var ordførerkandidat i London i 2016, beklager at han under valgkampen det året knyttet sin muslimske motkandidat Sadiq Khan til ekstremisme.
Dette ble mye omtalt av mediene, deriblant BBC , som siterte flere konservative partimedlemmer som sa det samme. Goldsmith understreker at han ikke har antimuslimske holdninger.
– Å slå ned på diskriminering, enten det gjelder av muslimer eller andre minoritetsgrupper, er noe våre lands politiske partier har et ansvar for, sier han.