- Zahid får stipend fra Vestland fylkeskommune - 22.11.2024
- The War That Must Never Be Fought - 22.11.2024
- Ileni kan få årets Frivillighetspris - 21.11.2024
Kommentaren har startet en ordkrangel mellom svensker og nordmenn, og også ført til diskusjon om rasismebegrepet.
Samtidig har innlegget, publisert på Aftonbladets nettutgave, ført til kritikk fra sine Fadakars egne landsmenn. En av disse er radioprogramlederen Madeleine Cederström.
– For meg som har bodd lenge i Norge er det skremmende å se den ubehagelige uvitenheten noen svensker har. Når jeg kommer til Stockholm, så møter jeg en del uvitenhet som jeg er redd holder på å feste seg i folks bevissthet, sier den tidligere P4-profilen og nåværende NRK-journalisten til VG.
Cederström sier rett ut at Ehsan Fadakars kommentar er «utrolig og helt snudd på hodet».
– I det svenske folkedypet ligger det at Norge har blitt en ekkel nasjon. Jeg er redd vi ser en misunnelse knyttet til Norge, sier Cerderström til VGNett.
Sveriges Kipling?
Journalist i Borås Tidning, David Lindén, skriver på avisens blogg at Fadakar burde helst agert utifra fakta og mindre utifra følelser.
– I sine forsøk på å se ned på Norge fremstår han som en dårlig etterlikning av den britiske poeten Rudyard Kipling (1865-1936), som avslørte at det var “den hvite manns byrde” for å avgjøre resten av verden.
Når Fadakar også hevder at islam “i stor frekvens sammenlignes med nazismen” så er han ute og sykler, mener BT-skribenten.
– Han trenger en historielekse. Selvfølgelig bør man kunne diskutere norsk politikk. Men det forutsetter kunnskaper og ikke bare fordommer, skriver Lindén videre.
– Krenkende
Lokalpolitikeren Ole-Jörgen Persson, som vil stille som kandidat for Moderaterna i neste års riksdagsvalg for Spånga-Tensta, føler seg krenket.
– Hele artikkelen er ikke bare provoserende og krenkende, man også feil, tendensiös, ekstremt fordomsfull og preget av en dyp uvitenhet om de politiske forholdene i Norge.
Han ber også kommentarforfatteren gjøre research før han skriver.
Hva med å ta oppgjøret Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti gjorde etter valget om innvandringspolitikk?, skriver Persson videre på bloggen sin.