Sparker ball for Syria

Fornøyd med resultatet: Betül Cokluk, leder i studentforeningen "A Step Closer", er fornøyd med å ha klart å samle inn over 70 000 kroner til Syria. Det er den største innsamlingen foreningen har fått til.
Foto: Nareen Mizoory
Omtrent 600 deltakere møtte opp på fotballturneringen i Ekeberghallen i går. Studentforeningen A Step Closer står bar arrangementet. De fikk rundt 75 000 kroner. Pengene går til Syria.

A Step Closer (ASC), studentforening på Universitetet i Oslo (UiO), fikk rundt 75 000 kroner i går. Pengene tjente de inn under fotballturneringen i Ekeberghallen. Betül Cokluk, styreleder i foreningen bekrefter at 600 deltakere møtte opp. 250 av de deltakerne spilte fotball.

– Pengene sendes til foreldre løse barn og enslige mødre i Syria, forteller hun.

Hvert år velger ASC et hovedprosjekt med ett fokusområde. I år er fokusområdet Syria. 

Et sosialt arena: Flere av de som møtte opp var der for å møte venner og bli kjent med nye. De kunne se på mens de andre sparket ball for Syria, og spise mat som var laget til arrangementet. Matpengene går også til Syria.
Foto : Nareen Mizoory

Hensikten bak forteller ASC-styret om i hjemmesiden deres:

Styret:
(Fra venstre) Yasin Zorluoglu, født og oppvokst i Norge. Foreldrene er fra Tyrkia. Syed Faher Abbas, født og oppvokst i Norge. Foreldrene er fra Pakistan. Gul Øzbey, født og oppvokst i Norge. Foreldrene er fra Tyrkia. Maahnoor Rehman, født og oppvokst i Norge. Foreldrene er fra Pakistan. Betul Cokluk, født og oppvokst i Norge. Foreldrene er fra Tyrkia. Aya Al-Kayssi. Født i Irak, kom til Norge da hun var 8 år.
Foto : A Step Closer

Situasjonen i Syria er uten tvil de siste årenes største humanitære krise. Krigen har ført til voldsomt stor andel dødsfall, og store masser med flyktninger som stadig er på flukt internt i landet og ut til nabolandene. Konflikten er i dag svært komplisert og flere millioner mennesker er i nød, spesielt barn og kvinner.

Jentespillere som stilte opp den ettermiddagen.
Foto : Aya Kayssi

– Vi har valgt Syria fordi det er tydelig at landet rammes av humanitær krise. Det settes stort forkuas på å finne ut av årsaken til krigen. Det vi vet er at landets infrastruktur er kollapset som følge av krisen og at det er et sterkt behov for humanitær bistand, forteller ASC-styreleder.

Det var studenter ved UiO, med Cokluk og noen venner av henne i spissen, som startet opp foreningen ASC.

Hun vil se tilbake om noen år og ha god samvittighet for at hun har bidratt med hjelp der hun visste at det var behov for hjelp.

Nådde målet
I forkant av turneringen anslo de å tjene mellom 70 000 og 100 000 kroner. Målet er nådd gjennom deltakelse i fotballturneringen og salg av mat fra ulike kulturer. Summen de fikk i går er det høyeste beløpet foreningen har klart å oppnå under en fotballturnering.

På innsiden av inngangen til Ekeberghallen sto langbord som var dekket med mat. Ved bordene var det lange køer.

Sinem Fidan (16), Nafisa Kabal (16) og lillesøsteren hennes Zaynab Kabal (14) satt ved et bord ved matkøen.

– Vi er her for å støtte Syria, treffe venner og bli kjent med nye mennesker, sier Fidan.

Nafisa Kabal legger til at de også er her for å støtte barn i Syria. Cokluk bekrefter at det er flere som kommer innom for å gi sin støtte uten å spille fotball eller kjøpe mat.


– Det er også flere som ikke har kunnet være her i dag, men som likevel har gitt støtte til Syra. Noen har overført penger til foreningens konto, mens andre har laget mat som vi skal selge her.

For en bedre verden
Det er ikke første gang at foreningen samler inn penger gjennom en slik begivenhet.

– Vi har blitt eksperter til å planlegge og arrangere fotballturnering, smiler Cokluk.


Det er fordi de har sett gode resultater etter tidligere arrangerte turneringer, at de slo til med en turnering i år også.

– Målet er først og fremst å inspirere ungdom til å hjelpe trengende. I tillegg har ungdom har anledning til å være i fysisk aktivitet, spis god mat, møte venner de ellers sjeldent møter og bli kjent med nye mennesker, forteller hun.

Aya Al-Kayssi, markedsføringsansvarlig i foreningen, legger til at styret jobber for at verden skal bli et bedre sted å leve i, til tross for forskjeller i politikk, etnisitet eller religion.