- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Slike holdninger har dessverre fortsatt dype røtter i mange miljøer, sier hun til Ablooms nyhetsbrev.
Shakoor har i årevis vært festivalsjef i Norges eneste festival med fokus på funksjonsnedsettelse i minoritetsmiljøene. Hun har også blitt utnevnt i Likeverds- og mangfoldsutvalget.
– Er det greit at skattepengene våre skal gå til organisasjoner som bevisst og konsekvent diskriminerer? Tabuer er vanskelig. Noen går i forsvarsmodus, andre til angrep.
Utsagnet har grobunn i en hendelse som fant sted forrige uke, da Ablooms medarbeidere ble utsatt for hets fra en forstander i en av Oslos største moskeer.
Abloom-direktør, Faridah S. Nabaggala, sier at det å bli møtt med motvilje og frekkhet ikke er noe nytt for henne.
– Jeg har sett mye rart, men har valgt å ikke snakke om det. Jeg ville ikke at det skulle komme i veien for våre prosjekter og vårt positive budskap. Den informasjonen vi sitter på er nødvendig, og det er noe som får meg til å stå på videre. Abloom sommerdager har vært full av aktiviteter, leker og moro for mange barn og unge og deres familier. Arrangementene har gitt trygge rammer hvor deltakerne skal føle seg trygge på alle måter. Alt vi gjør i Abloom har et sentralt mål: Alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli verdsatt, sett og hørt.