- Å stå på ski som en nordmann - 26.01.2016
- Arrangert ekteskap på vei ut i Kina - 18.08.2015
- Norsk musiker med suksess i Kina - 04.08.2015
KLF (Kjøtt og Fjørfebransjens landsforbund) har nå sendt et brev der de ber om forklaring på hvorfor helseforetaket krever at farseprodukter og pølser skal være uten svin.
– Helse Nord har her inntatt en posisjon som er uforståelig ut fra en pølsemakers fagmessige tilnærming. Dette punktet er klart i strid med norsk pølsetradisjon, forteller Bjørn-Ole Juul-Hansen, administrerende direktør i KLF til Nordlys.
Uklare grunner
Anbudet er gjort av Universitetsykehuset Nord-Norge (UNN) på vegne av Helse Nord. Forsyningssjef ved UNN, Eivind Nydal, forteller at de har reforhandlet avtalene mellom sykehusforetaket og forhandlere.
– Jeg vet ikke hvilke grunner de har, men hvis det er kulturelle og allergiske hensyn som er begrunnelsen, så har vi ordninger slik at foretakene kan få forskjellige type pølser. Denne gruppen skal selvfølgelig ha de produktene de ønsker, men det bør også være en selvfølge at andre folk å skal få de produktene de ønsker og er vant til, sier han til Nordlys.