- Sandra Borch anklager NRK for «etnisk gransking» - 04.11.2024
- Lanserer undervisningsmateriell om frivillighet - 04.11.2024
- Fra trange kår til forskerjobb - 04.11.2024
Islamkritiske Human Rights Service vil ikke lenger få støtte over statsbudsjettet, varsler politikere fra Ap, SV, og Sp, ifølge Journalisten.
– Jeg er glad for at de rødgrønne partiene har vært tydelige på at støtten til HRS skal fjernes. I tillegg vet vi at Venstre, Rødt og MDG er imot støtten. Det er ikke lenger flertall for støtte til HRS i Stortinget, skriver justispolitisk talsperson Lene Vågslid (Ap) til Medier24.
Senterpartiets mediepolitiske talsperson, Åslaug Sem-Jacobsen, sier hun ikke vil forskuttere et kutt, men:
– Vi er ikke særlig begeistret for at regjeringen har finansiert HRS. De blir stadig tatt i faktafeil og opererer ikke på et journalistisk og etisk nivå som man burde forvente av enhver som mottar statsstøtte, sier hun til Journalisten.
Kartla muslimer på foto
Samfunnsdebattant Knut Yrvin sier seg enig i en eventuell støttekutt, og viser blant annet til en fotokampanje på rights.no høsten 2017, som skulle “vise den kulturelle revolusjonen”, og hvor man oppfordret lesere til å sende bilder av “islam i det offentlige rom”.
– Utfordringen til HRS er flerdelt, hvor de ville sensurere deler av Koranen i strid med grunnleggende prinsipper for ytringsfrihet og religionsfrihet. Videre ville de kartlegge muslimer med fotografering, noe som er mildt sagt problematisk sett i forhold til personopplysninger, sier han til Utrop.
Å samle sammen påstander om folk ut fra religiøs tro, er dypt problematisk, mener han.
– Her bør man heller gå inn i en saklig debatt basert på hva man mener er verdt å kritisere og hva som man kan gi ros. De muslimske trosamfunn i Norge har og er åpne for spennende og innsiktsfull dialog med storsamfunnet. Dørene er åpne for debatt om krevende spørsmål om tro, terror og ytringsfrihet.
En motvekt i innvandringsdebatten
Shurika Hansen, kommentator og redaktør for Xstra, sier støttekutten kommer som forventet.
– Støtten til HRS har vært omdiskutert ganske lenge. Men jeg syns fortsatt at den ikke burde kuttes når mange andre innvandringsliberale får støtte. Vi trenger motvekt. sier hun til Utrop.
Videre argumenterer Hansen:
– I et demokrati, er mangfold veldig viktig. Støtten til HRS er med på å tilrettelegge for mangfold i dekning av enkelte saker.