- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Spørsmålet ble stilt henne under gårsdagens møte på Oslo Rådhus mot ekstremisme. Statsministeren mente tilnærmingsmåten kunne være lik, selv om ideologi og kontekst ofte er forskjellig.
– Håndteringen kan gjøres likt, selv om mobiliseringsgraden mot ulike ekstremismeformer er ulik. Her har vi to grupper som står nært i form, og som profitterer på hat og misnøye, selv om de ideologisk står milevis unna hverandre, uttale Solberg til utrop.no.
Under talene her i dag var det enkelte som snakket om avradikalisering. Vil du si hvordan dette kan best gjennomføres?
– Jeg vil trekke frem en av foreldrene som talte og sa det helt klart. Unge med flerkulturell bakgrunn trenger muligheten til å drømme, til å fortsette å utvikle seg, og at de må få støtte fra nærmiljø, venner, familie og offentlige instanser.
Ansvaret også hos hvert enkelt
Statsministeren uttalte i sin tale at ansvaret for å håndtere ekstremisme ligger også på et enkeltmenneskeplan.
– Å bekjempe radikalisering er ikke et samfunnsoppdrag regjeringen kan løse alene. Vi har alle et ansvar for å bidra til å skape et samfunn der alle hører hjemme. På samme tid må vi se etter faresignaler og melde fra om bekymring slik at ingen faller utenfor og blir enkle ofre for ekstreme miljøer.
– Vi oppfordrer hele Norge til å bli med oss i den daglige innsatsen for å forebygge radikalisering og voldelig ekstremisme. Tryggheten må bygges nedenfra og opp, la hun til.