- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
– Jeg er skuffet. Uansett hvor jeg går får jeg avslag, noen vil ikke snakke med meg i det hele tatt, sier Al-Durra til NRK.
Han har bodd i Norge siden 2006 og har jobbet som tolk for myndighetene ved flere anledninger. I sommer ble han norsk statsborger, men å få bruke utdannelsen sin som tannlege her i landet får han ikke. Da må han til Sverige.
– Jeg ønsker ikke å reise til Sverige. Livet mitt er i Skien sammen med familien. Jeg har to små barn som er helt norske og går på skolen, jeg vil ikke forlate dem, forklarer han.
Handler om fordommer
Siri Marte Apneseth har barn som går i samme klasse som barna til Al-Durra. Hun har også engasjert seg i saken, og mener fordommer er bakgrunn for Al-Durra sine problemer.
– Jeg synes det er underlig at han skal få så mange avslag. Al-Durra er drømmeinnvandreren, som har mye å bidra med, og som ønsker å gi noe tilbake til Norge, sier Apneseth til NRK.
For få tannlegestoler
Fylkestannlege i Telemark, Turid Kristoffersen, sier tik NRK det ikke er noen motvilje mot å la Al-Durra få praksisplass, men at Telemark fylkeskommune rett og slett har for få tannlegestoler til å ta inn folk som trenger praksisplass. Hun skulle gjerne sett flere med utenlandsk bakgrunn i norsk tannhelsetjeneste
– Vi får flere med utenlandsk opprinnelse som trenger tannbehandling, da tror jeg det kunne vært en fordel om man også hadde hatt flere tannleger med utenlandsk opprinnelse, sier Kristoffersen.