- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
En overveldet leder tok til tårene flere ganger da prisutdelingen ble filmet for framvisning på YS-konferansen. For den overlykkelige prismottakeren tok det litt tid før det begynte å synke inn hva dette betyr.
– Vi har bare sittet og jobbet, og når vi får en sånn anerkjennelse så ser vi det vi gjør betyr noe for andre ute i verden. Det føles veldig bra, sier hun til delta.no.
Selve overrekkelsen av likestillingsprisen fant sted på biblioteket i Tromsø ved juryleder Hans-Erik Skjæggerud, og ble deretter markert med lunsj på kafe i Tromsø, etter prisvinnerens ønske.
– Som leder er jeg så glad for at mitt team får den anerkjennelsen de fortjener for et ubeskrivelig godt arbeid over lang tid. Prisen betyr utrolig mye for alle oss som er, og har vært, med på å skape Big Enough Global.
Stolt av eget team
Kimiya kom til Norge fra Iran som treåring og er oppvokst i Bærum med iranske foreldre og to søsken. Hun har bak seg to og et halvt år på jusstudiet i Oslo og jobber med Big Enough Global.
– Teamet i Big Enough Global er grunnen til at vi har klart å skape bevissthet og forandring. Både dagens team, og de som har vært en del av oss tidligere. Teamet vil jeg rett og slett beskrive som supermennesker. De har hatt et hjerte og en «drive» for dette arbeidet.
For å skape endring må det jobbes på flere måter, og mange nok må delta.
– Hvis alle tar ansvar vil det komme en endring. Da alle kvinnene begynte å si fra, så skjedde det en forandring. Det er sånn man får endring. Fortsatt den dag i dag kjemper vi for likestilling.