– Både den norske jenta fra Bergen og den pakistanske gutten fra Holmlia få føle seg like fine, og like norske, sier Sp-politiker i Oslo Aisha Naz Bhatti til VGNett.
Bhatti er norsk-pakistansk og syntes det er fint at barn, på tross av bakgrunn og religion, kan feire dagen sammen. Samtidig legger hun til at nordmenn med minoritetsbakgrunn ikke må være redde for å holde fast ved sitt opphav.
– Jeg er stolt av min bakgrunn, og plukker det positive fra begge kulturer. Dette fører jeg videre til min datter på åtte år. Hun vet at hun har pakistansk bakgrunn, er tospråklig og norsk.
Lei av “hvor kommer su egentlig fra”-spørsmålet
NRK-profil og programleder Norman Mubashir har pakistanske foreldre, er stolt av røttene sine, men har vokst opp i Norge og definerer seg selv som norsk.
– Det er faktisk slitsomt å få spørsmålet «hvor er du fra?», uten å kunne svare bare Lørenskog. Oppfølgingsspørsmålet «men, hvor er du egentlig fra?» følger alltid med. Da tenker jeg: Hvorfor kan man ikke bare kalle meg norsk?
AUF-leder Mani Hussaini sier han føler seg som en nordmann – uten bindestrek.
– Jeg beskriver meg selv som en nordmann med mangfoldig bakgrunn. Ikke bare fordi jeg er født i Syria, men også fordi jeg har bodde forskjellige steder rundt i Norge.
Håper barn føler seg inkludert
Mohammad Usman Rana, norsk-pakistansk skribent og lege, håper norske innvandrerbarn ser på 17. mai-feiringen som en del av deres identitet.
– Ikke vær engstelig for å gå med det norske flagget og synge nasjonalsangen. Vi feirer den norske grunnloven, som faktisk betyr mye for alle nordmenn i dagliglivet, uavhengig av hvilken hudfarge eller religion vi har. Grunnloven sikrer våre rettigheter som nordmenn, sier Rana til VGNett.
Les hele saken her.