- Brukte rullestol i tre uker for å forstå karakteren - 08.02.2023
- Nye regler skal hjelpe ikke-digitale bankkunder - 14.09.2022
- Produksjonsfeil på nasjonale ID-kort – leveringstiden øker - 12.09.2022
– Dugnad skulle vi ha! sier Fawzi til Utrop.
Inspirert av kongens nyttårstale om frivillighet, tok han initiativ til nyttårsdugnad i sitt lokalmiljø på Sandnes og lot seg ikke stanse av noen små skjær i sjøen.
– Menigheten krympet da tre familier flyttet til Viken tidligere i år. I tillegg var andre medlemmer bortreist. Så da ble det meg og mine to barn på seks og tre år som gjennomførte dugnaden, forteller Fawzi.
Sykkelvognen ble forvandlet til søppelvogn i de to timene den lille familien var ute og ryddet.
– Det gjorde arbeidet lettere.
Trioen trålet Sandnes sentrum og fangsten ble to store søppelsekker.
– Vi starter ikke det nye året med å skyte opp raketter, så dugnaden er vårt bidrag. Vi gjør dette for at alle skal kunne ferdes trygt ute. Det kan ligge knuste glass og annet farlig avfall som kan skade hunder og barn. Derfor er det viktig at vi får ryddet før dagen starter, forteller Fawzi.
Ryddet i parker
Nyttårsdugnaden er tuftet på verdien om å bidra til harmoni og fred i lokalsamfunnet, opplyser trossamfunnet på hjemmesiden.
– Menigheten pleier å starte det nye året med bønn før vi rydder. Etterpå samles vi til frokost, sier Fawzi.
For 17. året på rad ryddet menigheten i Frognerparken, på Furuset og Holmlia i Oslo. Det samme skjedde på Slottsfjell i Tønsberg og Tresse i Kristiansand. I fjor var det vanskelig å gjennomføre nyttårsdugnaden på grunn av koronarestriksjoner.