- – Trikset er å gi litt faen - 30.07.2017
- For noen betyr sommeren tvangsekteskap - 24.07.2017
- Bryter med fordommer - 02.12.2016
– Landet vårt kan verken økonomisk eller kulturelt håndtere en overdreven innvandring. Vi har et ansvar for personer som søker beskyttelse – men vi er et sosialdemokratisk parti; vi har også et ansvar overfor velferdssamfunnet vi har bygget, sier Tesfaye til Klassekampen.
Tesfaye er en kjent politiker fra den danske venstresiden. Som Folketingsrepresentant for Socialdemokratene var han med på å stemme for den nye asylloven i Danmark. I likhet med andre som også stemte for loven, er også hans begrunnelse at asylsøkere må betale for seg selv – akkurat som sosialhjelpmottagere. Han opplyser også at asylsøkere som returnerer vil få igjen verdiene.
– Søkere vil bli bedt om å betale for seg etter omtrent de samme prinsippene som danskene som søker sosialhjelp. Det er ikke sosialdemokratenes politikk at asylsøkere må betale mer enn hva oppholdet koster. Så hvis en søker som er avvist har fått et større beløp beslaglagt, skal selvsagt han/hun ha igjen verdiene, forteller han til avisen.
Misforstått lov
Flere danske politikere har etter avstemningen gått ut og sagt at loven er tolket ut av kontekst, og at den har blitt misforstått av utenlandske medier.
– Enkelte deler av lovforslaget har rett og slett blitt misforstått – kanskje fordi noen politiske krefter i Danmark har hatt en interesse av å presentere lovforslaget feil – både det ekstreme høyre og ytterste venstre, forklarer han.
Det er imidlertid også kommet mange reaksjoner på loven, ikke minst fra utlandet. NRK skriver at det ble en hissig debatt da EU-parlamentet diskuterte loven. Den tidligere belgiske utenriksministeren Louis Michel var en av dem som reagerte sterkt. Han var rød i toppen og hissig da han kalte det hele en skandale, skriver NRK.
Utrop har tidligere skrevet at den verdenskjente kinesiske samtidskunstneren Ai Weiwei trekker seg fra en kunstutstilling i Århus i protest mot loven.
Men også danske parlamentarikere har vært kritiske til koven, som inneholder en rekke innstramminger. Yildiz Akdogan fra Socialdemokraterne stemte imot sitt eget parti, ifølge Klassekampen.
– Det avgjørendet punktet for meg var at det kan ta opp til tre år før barn blir gjenforent med familien sin, sier han til avisen.