Varaordføreren (bildet) fikk være med inn i et klasserom til 1BAA – byggfag – på Kuben fredag i forrige uke, under skolens internasjonale dag.
– Det er en dag for refleksjon. Skolen skal ikke lære folk hva de skal tenke, men hvordan de skal tenke. Det er grunnen til at jeg gikk inn i et klasserom og snakket med elevene. Jeg spurte dem om hva jeg skal snakke om i talen min. Hvis man ikke møter elevene på deres premisser så snakker man til døve ører, sa hun ifølge Groruddalens Avis.
– Nødt til å tenke nytt
Arrangementet på Kuben varte hele dagen, med både musikk og underholdning. Gunaratnam mener det er på tide å legge tankegangen rundt hudfarge på hylla, og heller fokusere på noe nytt.
– Flerkultur er ikke noe nytt i Oslo. Oslo er den byen i Europa som vokser mest og den mest mangfoldige byen i Norge. For ungdommen nå er ikke det at en med minoritetsbakgrunn gjør det godt på skolen så ekstraordinært. De synes det er bra, som en hver Oslo-borger. Vi er ett folk, Oslo-folk, sa varaordføreren.
– Vi feirer bare det vi er. Så kan man debattere om det store norske “vi”. Jeg synes det var fint at elevene sa akkurat det de mente.
Assisterende rektor på Kuben, Marianne Dahl, er glad for at skolen kunne være en arena for feiring av internasjonal dag.
– Vi er en internasjonal møteplass i Groruddalen. «Kamzy» sin tale var en «teaser» for hva som skjedde på ettermiddagen, med musikk og underholdning. Vi samarbeider med frivillige lag for å få dette til, sier hun.