- Sandra Borch anklager NRK for «etnisk gransking» - 04.11.2024
- Lanserer undervisningsmateriell om frivillighet - 04.11.2024
- Fra trange kår til forskerjobb - 04.11.2024
I tillegg til styreleder er Mehsen skribent og samfunnsdebattant. Hun har også vært åpen i mediene om sin kombinerte identitet som både muslim og lesbisk.
Hun har blant annet vært åpen om utfordringene rundt det å være knyttet til flere identiteter, og på spørsmålet om hvilken skam det er som rammer hardest forteller hun at det er krysningspunktene mellom ulike typer skam som er mest vanskelig.
– Fordi jeg er kvinne, lesbisk, muslim og har innvandrerbakgrunn, funker alle disse mekanismene samtidig. Hvis jeg uttaler meg om noe, blir jeg ofte kritisert på grunn av den jeg er, og ikke det jeg sier. Det er et demokratisk problem. Når man åpner kjeften, eller gjør seg til en offentlig person gjør man seg sårbar for hets og kritikk. Det finnes mange allierte også, men ikke alle klarer å stå i det hatet som de vet vil komme. Det gir mange et dilemma: Skal de snakke sant, og stå i hatet og kjærligheten som kommer, eller skal de tie?
For lite fokus på rasisme
Når journalisten spør om norske mediers fokus på skam og sosial kontroll i minoritetsmiljøer noen pris, og hvem betaler prisen, svarer hun:
– Jeg syns det er veldig bra at vi snakker om reelle problemer som folk har i sine liv, og syns ikke at folk skal slutte med det. Men jeg er bekymret over favoriseringer av ett perspektiv blant enkelte medier og politikere, som ofte gjør at utfordringer blir fremstilt på en unyansert og unøyaktig måte. Hvis man snakker om rasisme og islamofobi får man ikke samme spalteplass som når man snakker om utfordringer i innvandrermiljøer. Det er synd, for det er viktig å få frem alle disse utfordringene, ikke kun et utvalg av dem.