- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
- HumanJul vil tilby en inkluderende feiring - 19.12.2024
Kontroversen har stormet rundt NOAS etter at Aghdas stod fram og fortalte at den ideelle organisasjonen to ganger avslo å støtte familien Mousavi, som bidro til at Noas dro inn over fire millioner kroner i en kampanje før jul i fjor.
Familien fikk ikke noe igjen for at NOAS brukte tvangsutsendelsen av Aghdas sju år gamle lillebror Masoud som symbol på innvandringsminister Sylvi Listhaugs strenge asylpolitikk.
– Heller tvert imot. De fikk masse oppmerksomhet i mediene, som var belastende for familien. I tillegg har pengeinnsamlingen de drev med til sin sak, muligens lidd av at folk misforstod, og trodde at penger som gikk til Noas gikk til dem, noe det ikke gjorde i det hele tatt, fastslo familiens advokat Sigrid Broch overfor TV2.
Senere denne uken svarte NOAS-leder Ann-Magrit Austenå i en personlig i en e-post til Aghdas, der hun åpner med å beklage:
«Først: Unnskyld at jeg ikke svarte deg direkte på eposten jeg fikk fra deg 25. januar. Jeg svarte din onkel Seyed to dager senere, men skulle også ha sendt deg et svar direkte. Jeg er lei for at jeg ikke gjorde det».
Kan uansett ikke hjelpe
I epost-svaret torsdag gjentar Austenå imidlertis at NOAS av prinsipp ikke vil betale saksomkostningene for behandlingen i tingretten, og heller ikke vil gi juridisk bistand til ankesak.
– Jeg er lei for at NOAS ikke kan hjelpe deg økonomisk med advokatkostnadene eller ta ankesaken gjennom domstolsprosjektet, skriver Austenå, og viser til avslaget fra referansegruppen som bestemmer hvilke asylsaker som skal få fri rettshjelp.
Aghdas står fast på at familien burde fått noe igjen for å ha blitt brukt i NOAS' innsamlingskampanje.
– Jeg synes det hadde vært rettferdig. At vi ble brukt i kampanjen NOAS fikk inn mye penger på, gjør en forskjell, sier hun til TV2.