- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Kobilica (bildet) har selv vært tidligere leder i rådet i perioden 2007-2012, og er nå leder i Det islamske fellesskap Bosnia og Hercegovina.
Fellesskapet har 9346 medlemmer, og er det største muslimske trossamfunnet i landet som har meldt seg ut av rådet.
IRN har i den siste vært preget av negative medieoppslag og intern uro. Sammen med Kobilicas menighet har også Det Islamske Forbundet, Albansk Islamsk Kultursenter, Det Albanske Kultur og Trossamfunn i Norge og Den Islamske Informasjonsforeningen, meldt seg ut av rådet, skriver Vårt Land.
– Vi har forsøkt å få til en retningsendring for bevare det IRN vi var med på å etablere i en form vi kan helhjertet støtte. Dette har ikke ført fram og vi ser dessverre heller ingen utsikter til snarlig forbedring, heter det i pressemeldingen fra moskeene.
Lite tydelighet
Kobilica sier han er lei av at muslimer blir plassert i samme bås som ekstremister. Samtidig sier han at han kan forstå det når tilfeller av islamistisk terror har økt på europeisk jord.
– Det har skjedd terror i København, London og Barcelona, og vi hører nesten ikke et ord om det fra Islamsk Råd. Det er veldig viktig å være tydelig i fordømmelsen av terror. Jeg forstår at det for muslimer kan være kjedelig, men det må gjøres, sier han til Nettavisen.
– IRN gjør en innsats
IRN-lederen har tidligere overfor Utrop sagt at man fra rådets gjør en innsats mot ekstremismen, noe han også har gjentatt i et intevju med Aftenposten, hvor han ble spurt om norske muslimer som blir Syria-farere.
– Hvis muslimer vil være praktiserende, kan ikke det sammenblandes med ekstremisme. De aller, aller fleste muslimer er forpliktet til å leve i tråd med norske lover og regler, og det er det vi ønsker å gjøre. Muslimer jobber målrettet mot ekstremisme, det har moskeer og Islamsk Råd Norge gjort lenge.