- Jul i Chile – tradisjoner og familiehygge - 26.12.2024
- Norske mobilselskap outet asylsøkere - 23.12.2024
- – Jeg tenker på hvordan vi tar imot «de nye» i Norge - 23.12.2024
Formålet er å kunne tilby samtaler og gi åndelig og eksistensiell omsorg til mennesker med ulik tro og ulikt livssyn, ifølge ahus.no.
Sykehuset ser det som viktig i et samfunn som blir mer og mer mangfoldig å styrke pasienters rett til likeverdige helsetjenester.
Samtalepartner Rania Al-Nahi fikk våren 2021 praktisere rollen som muslimsk samtalepartner hos studentprestene ved UiO. Nå blir hun en av de som skal gi samtalehjelp på Ahus.
– I dag har vi et mangfoldig og flerkulturelt samfunn, og det må gjenspeiles på sykehusene. Behovet for åndelig og eksistensiell omsorg er økende, sier Al-Nahi til ahus.no.
– Det handler om å møtes med en felles kulturbakgrunn og å bli møtt på egne premisser. Skjer det noe, som død, livskriser eller sykdom, er det mange som har behov for noen å snakke med og som kan dekke både det åndelige og det eksistensielle behovet ditt.
Viktig å snakke om tro
Frem til nå har Ahus samarbeidet med Oslo universitetssykehus om samtalepartnere fra ulike tros- og livssyn.
Al-Nahi får støtte fra Djamel Selhi, som i likhet med henne skal tilby muslimske samtaletjenester.
– Behovet for å snakke med noen som deler din tro og kultur er spesielt viktig på sykehus, hvor mennesker møter svært krevende livshendelser, understreker han overfor ahus.no.
Klar visjon