- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Under FNs internasjonale jentedag ga Partner i konsulentskapet BearingPoint, Jon Brannsten, fra seg sjefsstolen for en dag til 17 år gamle Neha fra Rælingen. Neha, som går rett fra skolebenken til lederstilling på en dag, har likestilling øverst på arbeidslisten.
I løpet av dagen ledet Neha blant annet et kundemøte og en workshop om hvordan øke kvinneandelen hos BearingPoint.
11. oktober er FNs internasjonale jentedag. Jentedagen bidrar til å rette søkelys mot de utfordringene jenter møter. For eksempel at jenter ikke får oppfylt sine grunnleggende rettigheter, beskyttelse, skolegang eller mulighet til å bryte ut av fattigdom. I forbindelse med denne dagen, kjørte Plan International et globalt initiativ de kaller «Girls Takeover», hvor ledere gir fra seg sjefsstolen for en dag til en tenåringsjente.
Grunnen til at BearingPoint med på initiativet er ifølge selskapet:
– Vi har samarbeidet med Plan Norge siden 2001, noe vi ser skaper stolthet og engasjement hos våre kolleger. Vi opplever at det både er motiverende og utviklende å bruke kompetansen vår i prosjekt og samarbeid der formålet er å utgjøre en forskjell og gi tilbake til samfunnet. BearingPoint deltar i Girls Takeover for femte gang.
Flere unge jenter i bransjen
Neha er én av flere jenter i Norge som tok over en sjefsstilling for en dag i forbindelse med det globale initiativet Girls Takeover.
– Vi trenger flere kvinner i konsulentbransjen, og særlig innen teknologifaget. Jenter kommer ofte inn med andre perspektiver, og er viktige for både et godt faglig og sosialt miljø. Jeg har selv en datter og brenner for at hun og alle andre jenter skal vokse opp og ikke føle utenforskap, forskjeller og at de skal ha de samme mulighetene som alle andre. Det er veldig gøy at Neha har lyst til å være leder hos oss for en dag, og jeg gleder meg til å høre hennes tanker om å lede et selskap som BearingPoint», sier Jon Brannsten, Partner i BearingPoint.
Likestilling og det å ha unge jenter i lederroller, var det som fikk ungjenta fra Rælingen til å søke på Girls Takeover.
– Jeg synes det er et spennende prosjekt som gir innblikk i teknologi og likestilling, hvor jeg får delt unge jenters tanker og perspektiver om disse temaene. Jeg vil også gi en oppfordring til alle jenter der ute: «husk at du kan bli hva som helst, ikke la noen stoppe deg, sier Neha.
– Vanskelig å oppnå likestilling
Jenter skal ha like muligheter som gutter, men når de ikke får skolegang, blir giftet bort som barn og ikke får jobb eller egen inntekt, er det umulig å oppnå likestilling, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.
– Fremskrittene for likestilling dette tiåret er spist opp av kriser og koronapandemi, noe som går direkte ut over tre milliarder jenter og kvinner i 144 land. Vi setter stor pris på at BearingPoint markerer likestilling og jenters rettigheter ved å arrangere Girls Takeover for femte år på rad, hvor leder gir fra seg sin stilling til en jente for en dag.
Om Girls Takeover:
- Girls Takeover er et internasjonalt initiativ startet av Plan, og gjennomføres hvert år i anledning FNs jentedag 11. oktober. Hensikten er å rette søkelys mot FNs bærekraftsmål 5 om likestilling og jenters rettigheter.
- Plan jobber for alle barns rettigheter. Med dette initiativet setter vi ekstra fokus på jenter – fordi jenter ofte er ekstra utsatt. De blir oftere giftet bort som barn og har færre muligheter til å bli økonomisk selvstendige. I kriser er også jenter særlig utsatt for vold og overgrep. Dette er et initiativ som har som mål å vise solidaritet med at mange jenter opplever diskriminering på grunn av sitt kjønn.